Bröllop,  Mode

Klädkoder på bröllop!

Det här med klädsel var inget svårt val för oss. Vi har satt smoking som klädsel på vårt bröllop. Vi har redan köpt våra bröllopskläder eftersom vigseln skulle ha ägt rum i augusti 2020. Min bröllopskänning är helt fantastisk och den kommer att bli magisk. Till det kommer jag även ha en slöja som är ett verkligt hantverk. Min fästman har beställt en egen skräddarsydd superfin smoking som sitter helt perfekt på honom. Till sin smoking har han även beställt skräddarsydd smokingskjorta, väst, en svart fluga samt en tillhörande handkercheif. Vi är båda nöjda med våra val!

Vad bär kvinnor när det är smoking?

Nu gör alla som de vill men är du osäker, fråga hellre en gång för mycket än en gång för lite. Du vill undvika eventuella pinsamheter på just bröllopet. Står det som i vår inbjudan ”smoking”, vad gäller då för de kvinnliga gästerna? Kvinnor kan vad jag tycker välja mellan en fin klänning, byxdress eller byxor med en liten mer exklusiv topp till. Även kvinnor kan bära smoking och jag har själv en som är super snygg! På vårt bröllop vill vi att alla ska anstränga sig en hel del extra den här dagen och vara så fina de bara kan.

Bröllop och färg!

När det gäller färger anser jag att vitt eller svart är tabu att bära på ett bröllop. Om din klänning har mindre svarta små inslag är det givetvis helt ok, men ett helsvart klänning bör du absolut inte ha på dig. Du ska heller inte bära vitt då jag anser att det är brudens färg och jag som brud vill gärna vara den enda på mitt bröllop som bär vitt. Bär du en röd klänning på bröllop har du enligt gammal sägen haft en ”relation” med brudgummen. Men gäller det verkligen än?

Jag vet faktiskt inte…..

Men jag hade inte chansat! Inget lär hända om du skulle välja att bära rött, förutom att det kanske tisslas och tasslas lite bland den äldre generationen som eventuellt lever kvar i den gamla traditionen. Men för att vara på den säkra sidan, fråga bruden innan. Är du osäker och ej vill fråga, bär en annan färg. Det finns så mycket härliga färger du kan välja mellan.

kontakt@brollopsplaner.se

Kommentera