Bröllop,  Bröllopsplaner,  Ekonomi

Storslaget eller genuint!?

När man planerar ett bröllop behöver du lägga tid, kraft och energi på det. Det är en dag som du bär med dig för alltid och för oss är det viktigt att ha en plan och en bra struktur redan från början. Min fästman är duktig på mycket men han erkände direkt att jag är bättre på planera då jag jobbar mycket med events , därför var hans önskemål att jag skulle ta det stora ansvaret. Men vi gör allt i samråd och vi har samma önskemål och plan på hur vi vill har vår stora dag. Det mesta är ju klart då vi skulle ha gift oss i somras 2020 men vi har planerat om en hel del. Det blev inte som det var tänk från början. Vår gästlista är klar men det kommer säkert ändras en aning under resans gång även det.

Vilka står oss nära?

Det är en viktig men sjukt svår fråga vi har ställt oss själva flera gånger om. Både jag och min fästman känner en hel del människor men förra våren mynnade ner till en mindre skara gäster än som var tänkt från början. För oss är det viktigt att dela den här dagen med människor som genuint älskar oss och som har stöttar oss enskilt och som par. En del människor glider man ifrån och det kommer även in nya. Det är svårt med gästlista, men det är brudparets viktigaste dag och då är det viktig att de som kommer sprider glädje, kärlek och harmoni samt är människor som stöttar OSS.

Herrgård eller festlokal?

Från början tänkte vi ha ett stort 3 – dagars bröllop med ca 150 personer och på en herrgård en bit från Stockholm. När vi nästan var helt klara med all planering kände vi båda att det här blev lite för stort och större än vad vi faktiskt önskade oss när vi planerade vår dag från början. Det gick lite över styr! Vi beslutade oss därför att boka av herrgården och skära ner på antal gäster samt flytta det till ett helt annat ställe samt datum. Nu när vi flyttat det från 2020-2020 och sist 2022 blir det lite tredje gången gillt i all planering. Det var därför skönt att ta en lång paus från allt. Vi är nu nere på ca 70 personer, men det kan givetvis ändras åt båda håll när vi är helt klara. Vi har mer tid på oss nu att planera det här i lugn och ro och helt utan stress.

Men det är så lätt att sätta för höga krav på sig själv och ”get carried away”. Jag hade likväl kunna gifta mig med några få nära på en strand i utomlands. Vem vet, kanske blir det något liknande ceremoni där också. Tulum är min favoritplats och där har vi ett ställe vi båda älskar.

kontakt@brollopsplaner.se

Kommentera